Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα νέα ηθοποιός που, με διακριτικότητα και αυτοπεποίθηση, κάνει σημαντικά καλλιτεχνικά βήματα. Με το εκφραστικό της βλέμμα και τη βαθιά ερμηνεία της, στην δραματική σειρά του ΑΝΤ1 “Grand Hotel”, καταφέρνει και κερδίζει την προσοχή μας για ακόμη μία φορά, υποδυόμενη την Πελαγία, μια νέα κοπέλα που αναζητά την αγάπη και προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες που της έχει φέρει η ζωή.

Η αγαπημένη ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό TiVi ΣΙΡΙΑΛ και την Κωνσταντίνα Γαρνέλη και μίλησε για τις εξελίξεις της σειράς.
Καθημερινά όλες οι εξελίξεις και τα νέα της σειράς Grand Hotel θα τα βρίσκεις εδώ.
Το Grand Hotel μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, στην Κηφισιά του 1920. Τι σας έχει γοητεύσει σε αυτό το τηλεοπτικό ταξίδι;
«Αυτά που με έχουν γοητεύσει ιδιαίτερα είναι το σετ μας, τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τα χτενίσματα που μας μεταφέρουν αβίαστα στην εποχή. Μία γραφομηχανή, ένα τηλέφωνο εποχής, τα κεριά στα προσφυγικά σπίτια, όλες αυτές οι λεπτομέρειες ζωντανεύουν το παρελθόν. Θυμάμαι την πρώτη φορά που σηκώσαμε ένα σίδερο της εποχής και σοκαριστήκαμε από το πόσο βαρύ ήταν! Ζηλεύω τα κοστούμια των χαρακτήρων που ζουν στο ξενοδοχείο, τα γυαλιά οράσεως του αστυνόμου Κομνηνού, τα εντυπωσιακά χτενίσματα των κυριών… Όλα αυτά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει και σε μαγεύει».
Grand Hotel ΣΟΚ: Νεκρή η Ελένη; – Ανακαλύπτουν τα ματωμένα ρούχα της στη λίμνη
Πείτε μας για την ηρωίδα σας την Πελαγία. Είναι ένα κορίτσι που έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχασε τους γονείς της και η μοίρα της έχει φερθεί σκληρά.
«Τι δεν έχει περάσει η καημένη η Πελαγία… Σαν να μην έφταναν αυτά, έμεινε έγκυος από το βιαστή της, βρήκε ένα πτώμα στο ξενοδοχείο, κακοποιήθηκε από τον Βλάσση, έχασε το παιδί της στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης και όταν προσπάθησε να πάρει τη ζωή της στα χέρια της, ένας άνθρωπος που αγαπά κατέληξε στη φυλακή. Δυστυχώς η μοίρα δεν της φέρθηκε με καλοσύνη. Κι όμως η Πελαγία δεν λυγίζει. Παρά τις αμέτρητες δυσκολίες συνεχίζει να ελπίζει και να παλεύει. Δεν είναι μία ηρωίδα με υπερφυσική δύναμη αλλά μία γυναίκα που ακόμα και όταν χάνεται στο σκοτάδι, βρίσκει μέσα της μια σπίθα να συνεχίσει. Έχει την ακατάβλητη αντοχή των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα, αλλά αρνούνται να χάσουν την πίστη τους σε ένα καλύτερο αύριο».
Grand Hotel – ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Ο Ιάκωβος έχει εpωμένη και μαζί εκδικούνται τον Ρήγα
Νιώθει τύψεις που έχασε το μωρό της, θεωρώντας με έναν τρόπο ότι εκείνη φταίει γιατί δεν το ήθελε από την αρχή καθώς ήταν αποτέλεσμα βιασμού;
«Μες στην απελπισία της, όταν έχασε το παιδί της η Πελαγία βασανίστηκε πράγματι από σκέψεις ενοχής. Σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα δεινά της ζωής της, δεν άργησε να κατηγορήσει τον εαυτό της για ό,τι της συμβαίνει. Το 1925 δεν υπήρχε καμία ψυχολογική στήριξη, καμία κατανόηση, κανένα πλαίσιο για να μιλήσει μια γυναίκα για την απώλεια της. Έπρεπε απλώς να συνεχίσει τη ζωή της σαν να μην έγινε τίποτα. Η Πελαγία όπως και τόσες γυναίκες της εποχής, ήταν μόνη της με το πόνο της. Και αυτό κάνει την απώλεια της ακόμα πιο σκληρή».
Αρραβωνιάστηκε κατ’ ανάγκη τον Χαραλάμπη, αλλά ήταν έτοιμη να ζήσει μαζί του μια κανονική, οικογενειακή ζωή. Ένιωσε ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να τη προστατεύσει και να στηριχτεί πάνω του;
«Η Πελαγία πέρασε πολλά και το μόνο που θέλει είναι μια κανονική, ήρεμη ζωή γεμάτη αγάπη, γιατί έχει πολλή αγάπη να δώσει. Όταν έμεινε έγκυος από τον βιαστή της, η εποχή δεν της άφηνε καμία ελπίδα. Θα ήταν δακτυλοδεικτούμενη, περιθωριοποιημένη, χωρίς καμία ευκαιρία να φτιάξει μια οικογένεια. Η πρόταση του Χαραλάμπη ήταν η μόνη της σανίδα σωτηρίας, ο μόνος τρόπος να έχει μια “κανονική” ζωή, έστω και μέσα από την ανάγκη. Ένιωσε τεράστια ευγνωμοσύνη που κάποιος της άπλωσε το χέρι και της έδωσε μια διέξοδο. Τον αγάπησε τον Χαραλάμπη σαν έναν άνθρωπο που της στάθηκε, σαν έναν προστάτη, σχεδόν σαν πατέρα».
Grand Hotel – Σοκαριστική ομολογία: «Ρήγα, εγώ είμαι ο εpαστής της Αλίκης»
Ο Χαραλάμπης και η Θεώνη είναι δύο άνθρωποι που της έχουν σταθεί πολύ. Όμως συχνά αναφέρει ότι τους είναι βάρος.
«Είναι η νέα της οικογένεια. Η Πελαγία ξέρει ότι χωρίς αυτούς η ζωή της θα ήταν ακόμα πιο σκληρή και τους αγαπά βαθιά. Υπάρχουν στιγμές που νιώθει βάρος, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ευθύνεται η ίδια για όσα της έχουν συμβεί. Θα έκανε τα πάντα για εκείνους και το ίδιο έχουν αποδείξει και αυτοί για εκείνη, γιατί αυτό σημαίνει οικογένεια: να στέκεσαι δίπλα στον άλλον ό,τι κι αν γίνει».
Πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες τώρα που θα επιστρέψει ο Ιάκωβος, ο σύζυγος της Θεώνης;
«Η επιστροφή του Ιάκωβου θα ανατρέψει αυτή την ισορροπία και θα φέρει την Πελαγία σε δύσκολη θέση, καθώς εκείνος δεν τη βλέπει ως μέλος της οικογένειάς του. Κι αυτό θα είναι ακόμα μια δοκιμασία για εκείνη».
Grand Hotel Ανατροπή: Αυτός σκότωσε τον Γαζή – Η αληθινή ιστορία πίσω από τον θάνατο του
Η Δέσποινα είναι η καλύτερη της φίλη. Θα συνεχίσουν αυτά τα δύο κορίτσια να πορεύονται μαζί;
«Η Πελαγία και η Δέσποινα έχουν περάσει τόσα μαζί που η σχέση τους ξεπερνά τη φιλία. Είναι σαν αδελφές, ακόμα κι αν δεν τις ενώνει το ίδιο αίμα. Στις πιο δύσκολες στιγμές, ήταν πάντα η μία το στήριγμα της άλλης, και αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Πιστεύω πως ό,τι κι αν φέρει η ζωή, θα βρίσκονται πάντα η μία δίπλα στην άλλη».
Θα αποκαλυφθεί κι επίσημα ότι ο Βλάσσης είναι ο βιαστής της;
«Η Πελαγία πλέον δεν έχει καμία αμφιβολία πως ο Βλάσσης είναι ο άνθρωπος που της κατέστρεψε τη ζωή. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος πάντα βρίσκει έναν τρόπο να ξεγλιστρά και να αποδεικνύει τουλάχιστον στα μάτια των άλλων ότι είναι αθώος. Προσωπικά, ελπίζω να πληρώσει για όλα όσα έχει κάνει και ακόμα περισσότερο ελπίζω πως η Πελαγία δεν θα το συγχωρέσει ποτέ. Έναν αιώνα αργότερα βλέπουμε ακόμα βιαστές και κακοποιούς να μένουν ατιμώρητοι. Αν αυτό συμβαίνει σήμερα, το 1925 οι πιθανότητες να τη γλιτώσει ο Βλάσσης είναι ακόμα μεγαλύτερες. Αλλά έστω κι αν η επίσημη δικαιοσύνη δεν αποδοθεί, ελπίζω η ζωή να βρει το τρόπο να του επιστρέψει ό,τι του αξίζει».
Ψάχνει να απαγκιστρωθεί από κάπου για να νιώσει την αγάπη που της έχει λείψει;
«Σίγουρα. Η Πελαγία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να νιώσει αγάπη, που πολλές φορές προσπαθεί να τη βρει σε λάθος άτομα. Έχουμε δει πόσο εύκολα χαίρεται όταν κάποιος της δείχνει λίγη προσοχή και πώς στην προσπάθειά της να νιώσει αποδεκτή καταλήγει να εμπιστεύεται ανθρώπους που δεν της αξίζουν. Ίσως επειδή έχει περάσει τόσο άσχημα, δεν ξέρει ακριβώς πώς είναι η αληθινή αγάπη. Ο Βαγγέλης τη σώζει από την αυτοκτονία, και στη συνέχεια της δείχνει στοργή και ενδιαφέρον χωρίς να του το ζητήσει. Εύχομαι μέσα από εκείνον η Πελαγία να καταφέρει επιτέλους να γνωρίσει την αγάπη που της αξίζει».
Ο Βαγγέλης πλέον έχει χωρίσει, άρα δεν υπάρχουν εμπόδια στο να είναι μαζί.
«Ο Βαγγέλης βρίσκεται στη διαδικασία του χωρισμού. Η γυναίκα του τον έχει αφήσει, αλλά ειδικά εκείνη την εποχή ένας επίσημος χωρισμός δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε γρήγορη υπόθεση. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι γύρω τους, ο Χαραλάμπης, η Θεώνη, ακόμα και ο αστυνόμος, θα τους συμβουλέψουν να είναι προσεκτικοί και να μην βιαστούν. Σε μια κοινωνία με αυστηρούς κανόνες και προκαταλήψεις το να προχωρήσουν ανοιχτά μαζί μπορεί να φέρει εμπόδια, κι έτσι χρειάζεται χρόνος και σύνεση. Αν ήταν στο χέρι τους θα ζούσαν ήδη μαζί και θα είχαν φτιάξει την οικογένεια που ονειρεύονται. Για την ώρα όμως περιμένουν τη σωστή στιγμή».
Grand Hotel: Δείτε πρώτοι τα 5 νέα “Επεισόδια 86, 87, 88, 89, 90” από Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Μαρτίου
Θα οδηγήσει σε κάτι περισσότερο αυτή η σχέση;
«Ελπίζω πως ναι. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι. Και οι δύο έχουν αγνή καρδιά. Μπορούν να προσφέρουν ο ένας στον άλλον την αγάπη, τη στοργή, και τη φροντίδα που τόσο τους έχει λείψει. Φαντάζομαι την Πελαγία να του φτιάχνει ωραία φαγητά και τον Βαγγέλη να την κάνει να γελάει. Να βρίσκουν μαζί μία απλή, καθημερινή ευτυχία, που όμως για εκείνους θα σημαίνει τα πάντα».
Θα βρει η Πελαγία τελικά το λιμάνι της;
«Το ελπίζω! Η Πελαγία έχει περάσει πολλά και αξίζει να βρει τη γαλήνη που τόσο αναζητά. Όμως, επειδή μιλάμε για έναν χαρακτήρα σε μία σειρά, φαντάζομαι πως ο δρόμος της δεν θα είναι στρωμένος μόνο με ροδοπέταλα».