Οι εξελίξεις στα καινούργια επεισόδια της “Ηλέκτρας” θα είναι καταιγιστικές και γεμάτες ανατροπές, ανομολόγητους έρωτες και σκοτεινά μυστικά που έρχονται στο φως για να μας καθηλώσουν.

Τη στιγμή που η Νεφέλη ξεστομίζει στη Δανάη όσα γνωρίζει για τον Παύλο και τη μητέρα τους, ένα κύμα μεταμέλειας τη χτυπά, αλλά τα λόγια της δεν μπορεί να τα πάρει πίσω. Η Δανάη την κοιτάζει επίμονα, απαιτώντας να μάθει περισσότερα. Δεν είναι διατεθειμένη να αρκεστεί σε μισές αλήθειες και πιέζει την αδελφή της να συνεχίσει.
Η συνάντηση με τον Τζιοβάνι κρύβει μόνο θάνατο!
Την ίδια ώρα, η Ηλέκτρα δεν αφήνει τον Παύλο από τα μάτια της. Οι κινήσεις του, η κάθε του αντίδραση, την κρατούν σε εγρήγορση. Κάτι μέσα της την προειδοποιεί πως αν χαλαρώσει έστω και για λίγο, θα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν εμπιστεύεται τίποτα πια – ούτε τα λόγια του, ούτε τις προθέσεις του.
Καθημερινά όλες οι εξελίξεις και τα νέα της σειράς Ηλέκτρα θα τα βρίσκεις εδώ.
Μες στη νύχτα, η Δόμνα τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορεί προς το σπίτι της Δέσπως. Η ανάσα της κόβεται, τα πόδια της βουλιάζουν στο υγρό χώμα, αλλά δεν σταματά. Όταν φτάνει, το θέαμα τη χτυπά σαν χαστούκι: οι φλόγες τυλίγουν το σπίτι αργά, λες και το καταβροχθίζουν με υπομονή, ενώ ο καπνός ανεβαίνει στον ουρανό.
Στην Αρσινόη, κάποιοι ποθούν να «καούν» μαζί, αλλά το κρεβάτι τους παραμένει άδειο. Άλλοι γυρίζουν την πλάτη τους ο ένας στον άλλο, πεισματικά χωρισμένοι από έναν καβγά που δεν λέει να τελειώσει. Και κάποιοι παίρνουν αποφάσεις που δεν έχουν γυρισμό: ο Κυριάκος εγκαταλείπει το σπίτι, αφήνοντας τη Μερόπη να κλαίει, ανήμπορη να τον σταματήσει.
Την ίδια στιγμή, δύο άνθρωποι ζουν τις τελευταίες τους στιγμές μαζί. Η Ουρανία πέφτει στην αγκαλιά του Βασίλη, αναζητώντας μια ψευδαίσθηση ασφάλειας. Όμως, η στιγμή διαρκεί ελάχιστα. Η πόρτα ανοίγει απότομα και το κρύο μέταλλο του όπλου του Τζιοβάνι γυαλίζει μέσα στο σκοτάδι. Η κάννη τους σημαδεύει και το μέλλον παγώνει.
Το πρώτο φως της μέρας αποκαλύπτει, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη νύχτα. Η Τιτίκα επιστρέφει στο νησί, αλλά δεν είναι η ίδια – και δεν είναι μαζί της ο Βρεττός. Η Αγνή, από την άλλη, συναντά τον Τζιοβάνι, πεπεισμένη πως έχει μια συμφέρουσα πρόταση να του κάνει. Ξεχνά όμως πως ο Ιταλός δεν κάνει συμφωνίες χωρίς αίμα, και τα χέρια του είναι ήδη ποτισμένα με αυτό.
Ο Νικόλας ρισκάρει τα πάντα για τη ζωή της Αγνής, καθώς ο Τζιοβάνι την κρατάει αιχμάλωτη, φτάνοντας τα πράγματα στα όριά τους. Ο Σωτήρης και ο υπουργός προσπαθούν μάταια να τον μεταπείσουν, αλλά ο Ιταλός παραμένει ανένδοτος. Η συμφωνία με το υπουργείο πρέπει να διαλυθεί, κι αυτός δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Ο Νικόλας, βλέποντας πως ο χρόνος λιγοστεύει, παίρνει τη μεγάλη απόφαση: ό,τι κι αν χρειαστεί, θα φτάσει μέχρι το τέλος.
Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης απορρίπτει την πρόταση να επιστρέψει ως διευθυντής. Παρότι οι πιέσεις είναι έντονες, εκείνος δεν δείχνει διάθεση να κάνει πίσω. Παράλληλα, η Ηλέκτρα κάνει μια προσπάθεια να προσεγγίσει τον Παύλο. Οι παλιές εντάσεις παραμένουν, αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να μη μείνει αμέτοχη. Ξέρει πως τα περιθώρια στενεύουν και αν δεν κινηθεί τώρα, ίσως να είναι αργά.
Ο Στέργιος, από την πλευρά του, επισκέπτεται την Ηλέκτρα και, με ύφος γεμάτο αγωνία, την ικετεύει να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της. Τα μάτια του μαρτυρούν φόβο, αλλά εκείνη τον αντιμετωπίζει με ψυχραιμία. Χωρίς δισταγμό, του απαντά: «Όχι, πατέρα. Χρωστάω στον Σωτήρη. Του χρωστάω πολλά και θα μείνω κοντά του». Τα λόγια της είναι σταθερά, αμετακίνητα, και ο Στέργιος καταλαβαίνει πως δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.
Εν τω μεταξύ, η τεταμένη σχέση ανάμεσα στη Δανάη και τον Μπόγρη μοιάζει, επιτέλους, να ηρεμεί. Οι καβγάδες που μέχρι χθες φάνταζαν ατελείωτοι δίνουν τη θέση τους σε μια σιωπή που ίσως κρύβει κάτι νέο. Τα συναισθήματα εξακολουθούν να σιγοβράζουν, αλλά αυτή τη φορά, κανείς δεν δείχνει πρόθυμος να ρίξει λάδι στη φωτιά.
«Να τον πατήσεις κάτω!»
Παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις του Μπόγρη, η Αγνή μπλέκεται όλο και περισσότερο στον επικίνδυνο ιστό της μαφίας και του Τζιοβάνι. Η σχέση τους βαθαίνει, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν πρόκειται για μια ακόμα ανίερη συμμαχία ή αν κάτι εντελώς απρόβλεπτο πρόκειται να συμβεί. Τα όρια ανάμεσα στη συνεργασία, την προδοσία και την απόλυτη καταστροφή γίνονται όλο και πιο θολά.
Ο Τζιοβάνι, από την πλευρά του, ετοιμάζεται να φύγει από το νησί, όμως δεν πρόκειται να το κάνει προτού εξασφαλίσει πως κανείς δεν θα μιλήσει. Η σιωπή είναι η μόνη εγγύηση της επιβίωσής του και ξέρει ακριβώς πώς να την επιβάλει. Ωστόσο, τα σχέδιά του διακόπτονται από την ξαφνική εμφάνιση του Σωτήρη στην πόρτα του. Ο Σωτήρης απαιτεί να του παραδώσει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Σταύρου, πιστεύοντας πως έτσι θα βάλει ένα τέλος σε όλα. Όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική – με το παρελθόν δεν ξεμπλέκεις τόσο εύκολα, και εκείνος είναι ακόμα βουτηγμένος στη βρωμιά αυτής της ιστορίας.
Εν τω μεταξύ, η Τιτίκα αναζητά τον Νικόλα και δεν χάνει χρόνο. Τα μάτια της πετούν σπίθες καθώς του λέει αποφασιστικά: «Θέλω να μου ορκιστείς. Θέλω να μου ορκιστείς ότι θα εκδικηθείς! Ότι θα τον πατήσεις κάτω!». Τα λόγια της είναι βαριά, ποτισμένα με πικρία και μίσος και ο Νικόλας καταλαβαίνει πως πίσω από αυτά δεν κρύβεται απλώς μια απαίτηση, αλλά μια άσβεστη δίψα για εκδίκηση.
Την ίδια στιγμή, ο Παύλος ανοίγεται στη Δόμνα και της εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τη συμπεριφορά της Ηλέκτρας. Κάτι μέσα του του λέει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, πως η Ηλέκτρα δεν έχει τελειώσει ακόμα με όσα σχεδιάζει. Και δεν κάνει λάθος. Εκείνη, με ψυχρή αποφασιστικότητα, οπλίζει το χέρι του Σωτήρη, δίνοντάς του την εντολή που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: να πάρει εκδίκηση από όσους τόλμησαν να την αγγίξουν.